Menu
Dania zimne, surówki
Dania zimne
W menu mamy popularne dania zimne, a także wersje dla osób lubiących oryginalne smaki. Dowóz na terenie: Lublin, Puławy i okolice, dania zimne zgrzewane w pojemniku.

Galareta drobiowa 250g
Przez niektórych nazywana „auszpik”, tradycyjna polska przystawka na zimno.
4,8

Galareta wieprzowa 250g
Długo gotowana wieprzowina zanurzona w warzywnym bulionie.
4,8

Śledź w oleju i cebulce 250g
Tradycyjny śledź, który gości na wielu polskich stołach.
8

Śledź w wiśniach i chilli 250g
Przełamanie słodkich wiśni z nutką chilli nadaje mu niepowtarzalny smak.
8

Śledź w porzeczce 250g
Lekko kwaskowy z mocną barwą, skradł niejedno podniebienie.
8

Pasztet drobiowy 500g
Domowy, mocno mięsny z aromatem polskich ziół.
18

Pasztet wieprzowy 500g
Domowy, mocno mięsny z aromatem polskich ziół.
18

Pasztet z żurawiną 500g
Domowy, mocno mięsny z aromatem polskich ziół.
18
Surówki
Warzywa i owoce kupujemy od lokalnych rolników, z którymi współpracujemy od lat. Surówki przewozimy zgrzewane próżniowo.

Kapusta kiszona 500g
Kiszona kapusta z tartym polskim jabłkiem i marchewką z aromatem kminu rzymskiego. Pakowana próżniowo.
7

Wiosenna 500g
Na bazie śmietany i majonezu z polskim jabłkiem i marchewką. Pakowana próżniowo.
7

Colesław 500g
Szatkowana kapusta z jabłkiem, marchewką z lokalnej uprawy i tartym korzeniem chrzanu. Pakowana próżniowo.
7

Z ogórka kiszonego i cebuli 500g
Swojskie kiszone ogórki, krojone w grube talarki z cebulą. Pakowane próżniowo.
7

Buraczki zasmażane 500g
Tarte buraczki, przesmażane na masełku. Pakowane próżniowo.
7

Marchewka z groszkiem 500g
Marchew z lokalnych upraw, krojona w grubą kostkę z zielonym groszkiem.
7

Ogórek kiszony 500g
Tradycyjnie kiszony ogórek po staropolsku. Pakowany w pojemnik.
7

Ogórek konserwowy 500g
Tradycyjna zalewa z wody, octu i cukru, z koprem i chrzanem. Pakowany w pojemnik.
7

Bukiet warzyw gotowanych 500g
Brokuł, kalafior oraz marchew gotowana al’dente. Pakowane w pojemnik.
7
Ceny podane są w PLN i zawierają VAT. Dowóz: Lublin, Puławy i okolice.