Menu
Ryby, dodatki do mięs i ryb
Ryby
Zgrzewane próżniowo.
Karp pieczony z cebulką (dzwonko) 500g
Dzwonko z karpia z okolicznych stawów, zapieczone z ekologiczną cebulką.
25
Dorada cała 1szt (650-800g)
Marynowana w trawie cytrynowej, pieczona w całości z pieprzem cytrynowym.
20
Łosoś (filet) w sosie cytrynowo- śmietanowym 1szt (350-400g)
Stek z łososia przygotowany metodą sous-vide pod lekkim sosem śmietanowo-cytrynowym.
25
Ryba po grecku 500g
Tradycyjne polskie danie z dorsza z marchewką od lokalnych rolników.
22
Dodatki do ryb i mięs
Zgrzewane próżniowo
Ziemniaki gotowane tłuczone 300g
Z lokalnej uprawy, tłuczone z dodatkiem masła i pietruszki. Zgrzane próżniowo.
2,5
Ziemniaki gotowane całe 300g
Z lokalnej uprawy, gotowane w całości w bulionie warzywnym.
2,5
Talarki ziemniaczane 300g
Z lokalnej uprawy, lekko podgotowane w bulionie warzywnym, podsmażane z ziołami. Zgrzane próżniowo.
3
Puree ziemniaczane 300g
Z lokalnej uprawy, przecierane na puree z masłem i słodką śmietaną. Pakowane próżniowo.
4
Ziemniak pieczony w mundurku 3szt (300g)
Z lokalnej uprawy, pieczone w mundurkach, nakrojone, z masłem, czosnkiem i tymiankiem. Pakowane próżniowo.
6
Kasza pęczak 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3
Kasza kuskus 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3
Kasza bulgur 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3
Kasza jęczmienna 300g
Gotowana al’dente. Pakowana próżniowo.
3
Kasza gryczana 300g
Parowana z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3
Kluski śląskie 300g
Z ziemniaków z lokalnej uprawy, z jajem od szczęśliwej kury oraz selekcją przypraw, pakowane próżniowo.
4
Kopytka 300g
Z ziemniaków z lokalnej uprawy, z jajem od szczęśliwej kury oraz selekcją przypraw, pakowane próżniowo.
4
Sos czosnkowy 50ml
Przygotowany z polskiego czosnku ze śmietaną i majonezem ręcznie robionym. Pakowane w sosjerkę.
1,5
Sos BBQ 50ml
Gęsty sos o wyraźnym podpalanym aromacie. Pakowany w sosjerkę.
1,5
Cebulka zasmażana z masełkiem 100g
Polska cebula z lokalnych upraw, zasmażana na masełku. Pakowana w pojemnik.
2
Kapusta z grzybami 500g
Kapusta kiszona przygotowana domowym sposobem z podgrzybkami. Pakowana próżniowo.
15
Ciabatka własnego wypieku 1szt
Ciasto na ciabatkę dojrzewa 12 godzin. Świeża i miękka, wyrabiana ze specjalnego rodzaju mąki.
6
Ceny podane są w PLN i zawierają VAT. Dowozimy na terenie Lublina, Puław i okolic.