Menu
Ryby, dodatki do mięs i ryb
Ryby
Zgrzewane próżniowo.

Karp pieczony z cebulką (dzwonko) 500g
Dzwonko z karpia z okolicznych stawów, zapieczone z ekologiczną cebulką.
25

Dorada cała 1szt (650-800g)
Marynowana w trawie cytrynowej, pieczona w całości z pieprzem cytrynowym.
20

Łosoś (filet) w sosie cytrynowo- śmietanowym 1szt (350-400g)
Stek z łososia przygotowany metodą sous-vide pod lekkim sosem śmietanowo-cytrynowym.
25

Ryba po grecku 500g
Tradycyjne polskie danie z dorsza z marchewką od lokalnych rolników.
22
Dodatki do ryb i mięs
Zgrzewane próżniowo

Ziemniaki gotowane tłuczone 300g
Z lokalnej uprawy, tłuczone z dodatkiem masła i pietruszki. Zgrzane próżniowo.
2,5

Ziemniaki gotowane całe 300g
Z lokalnej uprawy, gotowane w całości w bulionie warzywnym.
2,5

Talarki ziemniaczane 300g
Z lokalnej uprawy, lekko podgotowane w bulionie warzywnym, podsmażane z ziołami. Zgrzane próżniowo.
3

Puree ziemniaczane 300g
Z lokalnej uprawy, przecierane na puree z masłem i słodką śmietaną. Pakowane próżniowo.
4

Ziemniak pieczony w mundurku 3szt (300g)
Z lokalnej uprawy, pieczone w mundurkach, nakrojone, z masłem, czosnkiem i tymiankiem. Pakowane próżniowo.
6

Kasza pęczak 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3

Kasza kuskus 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3

Kasza bulgur 300g
Gotowana al’dente z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3

Kasza jęczmienna 300g
Gotowana al’dente. Pakowana próżniowo.
3

Kasza gryczana 300g
Parowana z pietruszką. Pakowana próżniowo.
3

Kluski śląskie 300g
Z ziemniaków z lokalnej uprawy, z jajem od szczęśliwej kury oraz selekcją przypraw, pakowane próżniowo.
4

Kopytka 300g
Z ziemniaków z lokalnej uprawy, z jajem od szczęśliwej kury oraz selekcją przypraw, pakowane próżniowo.
4

Sos czosnkowy 50ml
Przygotowany z polskiego czosnku ze śmietaną i majonezem ręcznie robionym. Pakowane w sosjerkę.
1,5

Sos BBQ 50ml
Gęsty sos o wyraźnym podpalanym aromacie. Pakowany w sosjerkę.
1,5

Cebulka zasmażana z masełkiem 100g
Polska cebula z lokalnych upraw, zasmażana na masełku. Pakowana w pojemnik.
2

Kapusta z grzybami 500g
Kapusta kiszona przygotowana domowym sposobem z podgrzybkami. Pakowana próżniowo.
15

Ciabatka własnego wypieku 1szt
Ciasto na ciabatkę dojrzewa 12 godzin. Świeża i miękka, wyrabiana ze specjalnego rodzaju mąki.
6
Ceny podane są w PLN i zawierają VAT. Dowozimy na terenie Lublina, Puław i okolic.