Menu
Mięsa pieczone, dania mięsne
Mięsa pieczone
Zgrzewane próżniowo

Schab ze śliwką 500g
Soczysty schab ze śliwkową niespodzianką w środku.
22

Karczek w ziołach 500g
Miękki i aromatyczny, długo marynowany w ziołach.
20

Boczek po staropolsku 500g
Z chrupiącą skórką, idealnie smakuje z pajdą swojskiego chleba.
23

Baleron białoruski 500g
Według przepisu z babcinych zapisków, z aromatem ziół, zatopiony w aromatycznej galarecie.
25

Rolada szpinakowa z łososiem 500g
Aromatyczny szpinak zawinięty z łososiową niespodzianką w środku.
25
Mięsa
Zgrzewane próżniowo.

Kotlet mielony 2szt (300g)
Według babcinej receptury z łopatki wieprzowej, z bułką moczoną w mleku, podsmażoną cebulką na masełku. Zgrzane próżniowo.
10

Kotlet schabowy 2szt (300g)
Schab długo moczony w mleku z cebulką i czosnkiem, dzięki temu jest miękki i soczysty w środku, tradycyjnie smażony na domowym smalcu. Zgrzane próżniowo.
13

Kurczak pieczony w ziołach 1szt (1,8 - 2kg)
Kurczak z wolnego wybiegu, długo marynowany w polskich ziołach z chrupiącą skórką. Zgrzany próżniowo.
35

Udko kurczaka w złocistej glazurze 2szt (360g)
Glazura to mieszanka wyselekcjonowanych przypraw, która nadaje smaku i aromatu mięsu. Zgrzane próżniowo.
9

Filet drobiowy soute 2szt (400g)
Pierś z kurczaka, wolno gotowana na parze. Zgrzana próżniowo.
12

Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami 2szt (550g)
Marynowana w czosnku i papryce pierś, grillowana z aromatem trawy żubrowej, nadziana włoską mozzarellą i suszonymi pomidorami.
15

Rumsztyk wieprzowy z cebulką 2szt (450g)
Kotlet z drobno siekanego mięsa z łopatki wieprzowej, smażony na smalcu z duszoną cebulką na masełku. Zgrzewane próżniowo.
15

Bigos z mięsem i grzybami 500g
Z białej i kiszonej kapusty z suszonymi borowikami, wiejską kiełbasą i śliwką na czerwonym winie. Zgrzany próżniowo.
15

Gulasz wieprzowy z warzywami 500g
Kawałki miękkiej i soczystej wieprzowiny, duszonej z warzywami w aromatycznym sosie własnym. Zgrzany próżniowo.
18

Kurczak w sosie curry 500g
Kawałki piersi z kurczaka w sosie z żółtego curry. Zgrzany próżniowo.
20

Gołąbek w kapuście w sosie pomidorowym 2szt (500g)
Mięso wieprzowe z ryżem, zamknięte w liściach kapusty. Sos na bazie przecieranych pomidorów z okolicznej uprawy. Zgrzane próżniowo.
10

Pierś z kaczki 1szt (200g)
Soczysta pierś marynowana z rozmarynem i tymiankiem. Idealna z sosem żurawinowym. Zgrzana próżniowo.
10

Nóżka z kaczki 1szt (200g)
Przygotowana według tradycyjnej receptury metodą konfit na smalcu gęsim. Zgrzana próżniowo.
10

Wątróbka z cebulką 500g
Delikatne drobiowe wątróbki na smażonej ekologicznej cebuli z masełkiem. Zgrzewane próżniowo.
9

Stripsy z piersi kurczaka 7szt (200g)
Polędwiczki z piersi kurczaka w chrupiącym cieście Kentucky. Zgrzewane próżniowo.