Menu

Mięsa pieczone, dania mięsne

Mięsa pieczone

Zgrzewane próżniowo
Schab ze śliwką

Schab ze śliwką 500g

Soczysty schab ze śliwkową niespodzianką w środku.

22

Karczek w ziołach

Karczek w ziołach 500g

Miękki i aromatyczny, długo marynowany w ziołach.

20

Boczek

Boczek po staropolsku 500g

Z chrupiącą skórką, idealnie smakuje z pajdą swojskiego chleba.

23

Baleron białoruski

Baleron białoruski 500g

Według przepisu z babcinych zapisków, z aromatem ziół, zatopiony w aromatycznej galarecie.

25

Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem 500g

Aromatyczny szpinak zawinięty z łososiową niespodzianką w środku.

 

25

Mięsa

Zgrzewane próżniowo.
Kotlety mielone

Kotlet mielony 2szt (300g)

Według babcinej receptury z łopatki wieprzowej, z bułką moczoną w mleku, podsmażoną cebulką na masełku. Zgrzane próżniowo.

10

schabowe

Kotlet schabowy 2szt (300g)

Schab długo moczony w mleku z cebulką i czosnkiem, dzięki temu jest miękki i soczysty w środku, tradycyjnie smażony na domowym smalcu. Zgrzane próżniowo.

13

Kurczak pieczony w ziołach

Kurczak pieczony w ziołach 1szt (1,8 - 2kg)

Kurczak z wolnego wybiegu, długo marynowany w polskich ziołach z chrupiącą skórką. Zgrzany próżniowo.

35

Udko z kurczaka

Udko kurczaka w złocistej glazurze 2szt (360g)

Glazura to mieszanka wyselekcjonowanych przypraw, która nadaje smaku i aromatu mięsu. Zgrzane próżniowo.

9

Filet drobiowy

Filet drobiowy soute 2szt (400g)

Pierś z kurczaka, wolno gotowana na parze. Zgrzana próżniowo.

12

Pierś z kurczaka faszerowana

Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami 2szt (550g)

Marynowana w czosnku i papryce pierś, grillowana z aromatem trawy żubrowej, nadziana włoską mozzarellą i suszonymi pomidorami.

15

Rumsztyk

Rumsztyk wieprzowy z cebulką 2szt (450g)

Kotlet z drobno siekanego mięsa z łopatki wieprzowej, smażony na smalcu z duszoną cebulką na masełku. Zgrzewane próżniowo.

15

Bigos

Bigos z mięsem i grzybami 500g

Z białej i kiszonej kapusty z suszonymi borowikami, wiejską kiełbasą i śliwką na czerwonym winie. Zgrzany próżniowo.

15

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy z warzywami 500g

Kawałki miękkiej i soczystej wieprzowiny, duszonej z warzywami w aromatycznym sosie własnym. Zgrzany próżniowo.

18

Kurczak curry

Kurczak w sosie curry 500g

Kawałki piersi z kurczaka w sosie z żółtego curry. Zgrzany próżniowo.

20

Gołąbki

Gołąbek w kapuście w sosie pomidorowym 2szt (500g)

Mięso wieprzowe z ryżem, zamknięte w liściach kapusty. Sos na bazie przecieranych pomidorów z okolicznej uprawy. Zgrzane próżniowo.

10

Pierś z kaczki

Pierś z kaczki 1szt (200g)

Soczysta pierś marynowana z rozmarynem i tymiankiem. Idealna z sosem żurawinowym. Zgrzana próżniowo.

10

Nóżka z kaczki

Nóżka z kaczki 1szt (200g)

Przygotowana według tradycyjnej receptury metodą konfit na smalcu gęsim. Zgrzana próżniowo.

10

Wątróbka

Wątróbka z cebulką 500g

Delikatne drobiowe wątróbki na smażonej ekologicznej cebuli z masełkiem. Zgrzewane próżniowo.

9

Stripsy

Stripsy z piersi kurczaka 7szt (200g)

Polędwiczki z piersi kurczaka w chrupiącym cieście Kentucky. Zgrzewane próżniowo.

9

Skip to content